Collectie Online Gemeente Roermond


Van de bijna 10.000 voorwerpen in de collectie van de gemeente Roermond (Cuypershuis / Historiehuis / Beeldende Kunst) zijn minstens de basisgegevens digitaal vastgelegd in de collectiedatabase. Hoewel de documentatie op punten kan worden verbeterd en nog niet bij alle voorwerpen goede beschrijvingen en (kleur-) foto’s beschikbaar zijn, hebben we besloten de totale collectie via het internet toegankelijk te maken. Dit betekent dat het publiek inzicht kan krijgen in de hele collectie van het Cuypershuis, het Historiehuis en de collectie Beeldende Kunst. Ook de voorwerpen die niet in de presentaties te zien zijn en in het depot worden bewaard, zijn op deze manier breed toegankelijk gemaakt.


Er wordt steeds gewerkt aan het aanvullen, verbeteren en up-to-date houden van de informatie en foto’s in de digitale catalogus. Bovendien blijft de collectie groeien met aanwinsten. Aangezien de online database automatisch wordt bijgewerkt, bent u snel op de hoogte van veranderingen.

Als u aanvullende informatie of een andere reactie bij de getoonde objecten heeft, willen we die graag van u horen. Bij ieder object kunt u uw reactie toevoegen via de knop ‘Reageer hier'. Uw reactie zal zo spoedig mogelijk door ons worden behandeld en verwerkt.


Wilt u meer informatie over de collectie of heeft u specifieke vragen over een object, dan kunt u contact opnemen via museum@roermond.nl.


Colofon

De afbeeldingen van de collectie zijn gemaakt door medewerkers van het Cuypershuis / Historiehuis / Gemeente Roermond en fotograaf Peter Kessels (Linne).

Foto’s van de collectie van de Roermondse Stichting 1880 zijn gemaakt door Hennie Retera (Roermond).


Copyright Gemeente Roermond ©

Het is niet toegestaan de informatie anders dan voor persoonlijk (niet commercieel) gebruik te verspreiden of te kopiëren zonder schriftelijke toestemming. Wilt u gegevens of afbeeldingen gebruiken voor een commercieel doel of persdoeleinden, dan kunt u contact opnemen via museum@roermond.nl.


De collectiegegevens zijn geregistreerd en toegankelijk gemaakt via een database en de software van Adlib Information Systems, www.adlibsoft.com/.